
ام آر آی مرکز تصویربرداری دکتر قائمیان
مرکز تصویربرداری دکتر قائمیان مجهز به یکی از پیشرفته ترین دستگاه های MRI استان می باشد.این مرکز مجهز به دستگاه ام آر آی روباز بوده و برای افرادی که مبتلا به کلاستروفوبیا (افرادی که ترس از فضاهای بسته دارند) مناسب میباشد. از دیگر ویژگی های این دستگاه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نداشتن مهدودیت وزن برای انجام تصویربرداری MRI، افرادی بالای 100 کیلوگرم هم میتوانند به راحتی از این دستگاه بهره ببرند.
- سرعت تصویربرداری بالا که نسبت به دستگاه های نسل قبلی دو برابر سریع تر می باشد.
- داشتن ضریب نویز بسیار پایین موجب میشود این دستگاه وضوح تصویری فوق العاده داشته باشد.
- و …
چنانچه قصد مراجعه و استفاده از خدمات MRI این مرکز را دارید، از طریق سامانه نوبت و پاسخ دهی آنلاین و یا از طریق شماره 35159-011 داخلی 1 اقدام به نوبت گیری کنید!
آیا در مورد تصویربرداری MRI سوالی دارید؟
دستگاه ام آر آی چگونه تصویر برداری میکند؟
در دستگاه ام ار آی دو مگنت بسیار قدرتمند قرار گرفته است که مهمترین بخش دستگاه را تشکیل میدهند. برای تصویربرداری، بیمار روی تخت دستگاه دراز میکشد و ما بین دو مگنت قرار میگیرد. بدن انسان به طور عمده از آب (اتمهای هیدروژن و اکسیژن) تشکیل شده است. در مرکز هر اتم، ذره کوچکتری به نام پروتون قرار دارد که به میدان مغناطیسی بسیار حساس است. در حالت نرمال مولکولهای آب در بدن انسان به صورت رندوم قرار گرفتهاند.
در این نوع تصویربرداری، میدان مغناطیسی مگنت اول موجب میشود تا مولکولهای آب موجود در بدن در یک جهت (شمال یا جنوب)، منظم شوند. سپس میدان مغناطیسی مگنت دوم در فواصل زمانی بسیار کوتاه روشن و خاموش میشود. این عملیات باعث تغییر آرایش اتمهای هیدروژن میشود و امواج مغناطیسی جدیدی ایجاد میکند. این امواج توسط گیرندههای دستگاه MRI جمعآوری میشوند و توسط یک کامپیوتر پیشرفته آنالیز میشوند.

برای تصویربرداری از هر عضو از بدن، یک کویل (coil) گرادیانی دور تا دور آن عضو قرار میگیرد. گذر جریان برق از این کویلها، موجب لرزش آنها و ایجاد میدان مغناطیسی در اطراف عضو مورد نظر میشود. این لرزشها، موجب ایجاد صداهای بلندی در داخل دستگاه میشوند.
در حقیقت با اسکن MRI مشخص میشود که در چه قسمتهایی از بدن، تجمع آب بیشتر است. با توجه به اینکه غلظت مولکولهای آب در هر بافتی منحصر به فرد است، اختلال در این غلظت را میتوان ارزیابی کرد. اگرچه بیماران نمیتوانند این تغییرات را حس کنند، اما اسکنر دستگاه، تغییرات غلظت آب موجود در بافتهای مختلف بدن را شناسایی میکند واطلاعات مورد نظر را به دستگاه منتقل میکند. در نهایت تصاویری با مقطع عرضی بسیار دقیق از بافت مورد نظر ایجاد میشود.

مدت زمان تصویربرداری
این نوع تصویربرداری می تواند از ۱۵ دقیقه تا بیشتر از ۱ ساعت هم طول بکشد. در طول MRI بیمار باید کاملا ثابت بماند زیرا حرکت کردن می تواند باعث تاری تصاویر شود. در مرکز تصویربرداری دکتر قائمیان ام آر آی روباز بوده و با درخواست بیمار، همراه بیمار می تواند در تمام طول تصویربرداری در داخل اطاق و کنار بیمار باشد.
در حین انجام کار ممکن است از بیمار خواسته شود کارهای خاصی مانند ضربه زدن با انگشت شست روی سایر انگشتان، مالیدن یک قطعه کاغذ سنباده ای یا پاسخ دادن به برخی سوالات خاص را انجام دهد. انجام این کارها باعث می شود تا قسمت های مختلف مغز که با انجام هر وظیفه ای فعال می شوند مشخص شود.
