سرطان پستان چیست؟
در این قسمت جناب دکتر قائمیان در مورد سرطان پستان، تاریخچه آن و راه های درمان و یافت آن صحبت می کند. این سرطان یکی از از مرگبار ترین سرطان ها در ایران است. متاسفانه آمار کشور از آمار جهانی بالاتر بوده به طوری که 15% از بانوان ایرانی قبل از رسیدن به سن 75 سالگی مبتلا به این سرطان می شوند. با این حال با تشخیص به موقع، این سرطان قابل درمان است.
یکی از رایچ ترین روش های تشخیص این نوع سرطان استفاده از نمونه برداری توده پستان است. این روش با کمترین عارضه و بدون بی هوشی به نتیجه ایی قطعی در مورد سرطانی بودن یا نبودن توده پستان می رسد. با پیشرفت تکنولوژی در دستگاه های سونوگرافی، توده هایی بسیار کوچکتر قابل کشف و نمونه برداری است که خود موجب به درمان این سرطان قبل از بدخیم شدن و قطع عضو پستان می شود.
راه های یافتن و پیشگیری این نوع سرطان
آمار نشان میدهد که یکی از دقیق ترین را های یافتن سرطان پستان قبل از بدخیم شدن توده، لمس و مشاهده برای وجود برآمدگی در پستان بعد از عادت ماهیانه است. در صورت وجود سفتی، تفاوتی در دو پستان و یا وجود حالتی غیر معقول در پستان ها به پزشک خود مراجعه کنید.
تست پستان برای یافتن توده باید از طریق سونوگرافی برای بانوان زیر 40 سال و از طریق ماموگرافی برای بانوان بالای 40 سال در دوره زمانی 1 ساله انجام شود تا توده های زیر یک سانتی متر و پایین تر یافت شوند. یافتن توده های بالای دو سانتی متر روش درمانی سخت تری خواهد داشت. خوشبختانه بیشتر توده های یافت شده خوش خیم هستند اما در صورت وجود توده حتما به پزشک مربوطه مراجعه شود.
با پیشرفت دستگاه ها و آگاهی بیشتر مردم در این مورد و پیشرفت روش های درمانی، درمان کامل این نوع سرطان با حفظ پستان امکان پذیر شده است.
ادامه این قسمت را در این ویدیو دنبال کنید.