بیماری مزمن انسدادی ریه


بیماری مزمن انسدادی ریه

بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) یک بیماری التهابی مزمن ریوی است که منجر می شود تا راه های هوایی به ریه ها مسدود شود و علائم این بیماری شامل دشواری در تنفس، سرفه، تولید خلط و خس خس کردن می شود. این عارضه معمولا توسط در معرض گرفتن به گاز ها یا مواد تحریک کننده برای مدتی طولانی که در بیشتر موارد دود سیگار است رخ می دهد. افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه احتمال بیشتری دارند که دچار بیماری های قلبی، سرطان ریه و تعدادی دیگر از بیماران شوند.

آمفزیم و برونشیت مزمن دو نوع از رایج ترین عارضه هایی هستند که منجر به بیماری مزمن انسدادی ریه می شوند. این دو عارضه معمولا با هم دیگر رخ می دهند و می تواند در افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه شدت های متفاوتی داشته باشند.

برونشیت مزمن التهاب دیواره لول های برونش، که وظیفه حمل و نقل هوا به کیسه های هوایی ریه را دارند است. این عارضه توسط سرفه روزمره و تولید خلط تشخیص داده می شود.

آمفزیم عارضه ایی است که در آن کیسه های هوایی ریه در کوچکترین را های هوایی ریه های در نتیجه صدمه ایجاد شده توسط در معرض قرار گرفتن دود سیگار و دیگر گازها و موارد تحریک کننده از بین می روند.

با اینکه بیماری مزمن انسدادی ریه بیماری پیشرونده است که به مرور زمان شدید تر می شود، بیماری مزمن انسدادی ریه قابل درمان است. با درمان به موقع بیشتر افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه می توانند علائم خود را کنترل کنند کیفیت زندگی خود را بهبود دهند و همچنین احتمال ابتلا به دیگر بیماری ها را کاهش می دهد.

زمان تقریبی برای خواندن :

علائم

علائم بیماری مزمن انسدادی ریه

سرفه و تنگی نفس ار علائم رایج این بیماری است

علائم بیماری مزمن انسدادی ریه معمولا تا زمانی که صدمه قابل توجهی به ریه ها رخ داده است وقوع نمی دهد و همیشه با مرور زمان شدیدتر می شوند، مخصوصا اگر در معرض قرار گرفتن دود سیگار ادامه یابد.

علائم و نشانه های بیماری مزمن انسدادی ریه ممکن است شامل موارد زیر شود :

  • تنگی نفس مخصوصا در هنگام فعالیت های فیزیکی
  • خس خس کردن
  • تنگی قفسه سینه
  • سرفه ایی مزمن که ممکن است منجر به تولید خلطی بی رنگ، سفید، زرد یا سبز رنگ شود
  • عفونت های مکرر ریوی
  • بی انرژی بودن
  • کاهش وزن غیرمنتظره (در مراحل نهایی)
  • تورم در قوزک پا یا پاها

افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه معمولا دچار دوره هایی تشدید علائم می شوند که در آن علائم آنها می تواند از علائم روزمره شدید تر شود و برای چند روز دوام آورد.

ریسک فاکتور ها

ریسک فاکتور های بیماری مزمن انسدادی ریه شامل موارد زیر می شود :

  • در معرض قرار گرفتن دود سیگار : رایج ترین ریسک فاکتور بیماری مزمن انسدادی ریه در معرض قرار گرفتن دود سیگار برای مدتی طولانی است. هر چی بیشتر سیگار کشیده ایید احتمال ابتلا شما افزایش میابد.
  • افراد مبتلا به آسم : آسم التهاب مزمن راه هوایی است که می تواند ریسک فاکتوری برای بیماری مزمن انسدادی ریه باشد. ترکیب آسم و سیگار کشیدن احتمال ابتلا به این عارضه را بیشتر افزایش می دهد.
  • در معرض قرار گرفتن گرد خاک و مواد شیمیایی : در معرض قرار گرفتن دود و گردهای شیمایی در محیط کاری می تواند ریه ها را تحریک و ملتهب کند.
  • در معرض قرار گرفتن دود سوخت آتش گرفته : در کشور های در حال پیشرفت، افرادی که دود سوخت آتش گرفته برای پخت و پز و حرارت که در محیطی با تهویه بد قرار دارند را استشمام می کنند، بیشتر در معرض بیماری مزمن انسدادی ریه قرار می گیرند.
  • عواملی ژنتیکی : عارضه نادر ژنتیکی کمبود آلفا-1-آنتی تریپسین منشا برخی از موارد بیماری مزمن انسدادی ریه است. دیگر عوامل ژنتیکی احتمالا باعث می شود تا افراد سیگاری بیشتر در معرض این بیماری قرار می گیرند.
ریسک فاکتور بیماری مزمن انسدادی ریه

دود سیگار رایج ترین ریسک فاکتور این بیماری است

علت ابتلا

منشا اصلی بیماری مزمن انسدادی ریه در کشور های پیشرفته سیگار کشیدن است. در کشور های در حال رشد، بیماری مزمن انسدادی ریه معمولا در افرادی رخ می دهد که در معرض دود سوخت های آتش زده یا آشپزی در محیط هایی با تهویه هوایی نادرست رخ می دهد.

فقط تعداد از افراد که بطور مزمن سیگاری هستند دچار بیماری مزمن انسدادی ریه می شوند، با این حال بسیاری از افراد سیگاری با سابقه های طولانی سیگار کشیدن ممکن است دچار عملکرد های کاهش یافته ریوی شوند. برخی از افراد سیگاری دچار عارضه های کمتر رایج ریوی میشوند.

تشخیص

تشخیص بیماری مزمن انسدادی ریه

آزمایش خونی خاصی برای تشخیص بیماری مزمن انسدادی ریه استفاده می شود

بیماری مزمن انسدادی ریه بطور رایج اشتباه تشخیص داده می شود. اکثر افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه ممکن است تا زمانی که این بیماری به مرحله پیشرفته رسیده است تشخیص داده نشود.

برای تشخیص این بیماری، پزشک شما علائم و نشانه های شما را بررسی، در مورد سابقه خانوادگی و پزشکی شما می پرسد و در مورد هر نوع در معرض قرار گرفتن موارد تحریک کننده ریوی مخصوصا دود سیگار می پرسد. پزشک شما ممکن است چند آزمایشت برای تشخیص عارضه شما تجویز کند.

آزمایشاتی که ممکن است تجویز شود شامل موارد زیر است :

  • آزمایشات عملکرد ریوی : این آزمایشات میزان مقدار هوایی که شما می تواند استنشاق و بازدم کنید و اینکه آیا ریه ها به خون شما اکسیژن کافی میرساند را اندازه می گیرد. در طول رایج ترین این آزمایشات به اسم اسپیرومتری شما به داخل لوله ایی بزرگ که به دستگاهی کوچک می دمید که میزان هوایی که ریه ها شما می تواند نگه دارد و اینکه به چه سرعتی میتواند هوا را از ریه خود خالی کنید متصل است.
  • رادیولوژی قفسه سینه : رادیولوژی قفسه سینه می تواند آمفزیم، که یکی از اصلی ترین عوامل بیماری مزمن انسدادی ریه است را نمایش دهد. رادیولوژی همچنین می تواند وجود دیگر مشکلات ریوی یا نارسایی قلبی را تشخیص دهد.
  • سی تی اسکن : سی تی اسکن ریه های شما می تواند به تشخیص آمفزیم و تشخیص اینکه شما برای بیماری مزمن انسدادی ریه به جراحی نیاز دارید کمک کند. سی تی اسکن همچنین برای نظارت سرطان ریه استفاده می شود.
  • تجزیه و تحلیل گازهای خون شریانی : این آزمایش خونی میزان اکسیژن رسانی به خون شما و گرفتن کربن دی‌اکسید از خون را اندازه می گیرد.
  • آزمایشات آزمایشگاهی : آزمایشات آزمایشگاهی برای تشخیص بیماری مزمن انسدادی ریه استفاده نمی شود اما برای رد کردن وجود دیگر عارضه ها استفاده می شود. برای مثال آزمایشات آزمایشگاهی ممکن است برای تشخیص عارضه ژنتکی کمبود آلفا-1-آنتی تریپسین که ممکن است منشا بیماری مزمن انسدادی ریه در برخی از افراد باشد استفاده شود. این تست زمانی که شما سابقه خانوادگی بیماری مزمن انسدادی ریه دارید یا در سن جوانتری دچار بیماری مزمن انسدادی ریه می شوید استفاده شود.

درمان

درمان علائم بیماری مزمن انسداد ریوی

جراحی در موارد شدید تنها راه درمان این بیماری است

ترک سیگار


اصلی ترین راه در هر نوع درمان بیماری مزمن انسداد ریوی ترک سیگار است. ترک سیگار می تواند منجر شود تا بیماری مزمن انسداد ریوی وخیم تر نشود و در تنفس شما مشکل ایجاد نکند. اما توقف سیگار آسان نیست و این کار ممکن است برای کسانی که قبلا سعی در ترک داشتن دشوارتر باشد.

با پزشک خود در مورد محصولات و داروهای جایگزین نیکوتین که ممکن است موثر باشند صحبت کنید. همچنین در صورت ممکن از دود سیگار دیگران دوری کنید.

استروئید های استنشاقی


داروهای کورتیکواستروئیدی استنشاقی می توانند التهاب راه های هوایی را کاهش داده و به پیشگیری از تشدیدها کمک کند. عوارض جانبی این داروها شامل کبودی، عفونت های دهانی و گرفتی صدا است. این داروهای برای افرادی که دچار تشدید های مکرر بیماری مزمن انسداد ریوی می شوند موثر است. نمونه هایی از کورتیکواستروئیدی استنشاقی شامل موارد زیر است :

  • فلوتیکازون
  • بودزوناید

استروئید های خوراکی


برای افرادی که دچار دوره هایی می شوند که بیماری مزمن انسداد ریوی آنان شدیدتر می شود، دوره ایی کوتاه (برای مثال پنج روزه) از مصرف کورتیکواستروئید های خوراکی ممکن است از وخیمتر شدن بیماری مزمن انسداد ریوی جلوگیری کند. با این حال، استفاده بلند مدت از این داروها می تواند عوارض جانبی جدی ایی مانند کاهش وزن، دیابت، پوکی استخوان، آب مروارید و افزایش احتمال عفونت داشته باشد.

مهار کننده فسفودی استراز 4


یکی از دارو هایی که برای افراد مبتلا به بیماری مزمن انسداد ریوی و برونشیت شدید تایید شده است روفلومیلاست می باشد که نوعی مهار کننده فسفودی استراز 4 است. این دارو التهاب راه های هوایی را کاهش داده و آنان را آرام می کند. عوارض جانبی این دارو شامل اسهال و کاهش وزن است.

تئوفیلین


زمانی که دیگر راه های درمانی غیرموثر بوده اند یا هزینه آن مشکلی است، تئوفیلین دارویی ارزانتر است که ممکن است به بهبود تنفس کمک کرده و از دوره های وخیم شدن بیماری مزمن انسداد ریوی پیشگیری کند. عوارض جانبی این دارو شامل حالت تهوع، سردرد، نبض قلب سریع و لرزش است، به همین دلیل آزمایشاتی برای نظارت سطوح خونی دارو انجام می شود.

آنتی بیوتیک


عفونت های تنفسی مانند برونشیت، ذات الریه و آنفولانزا حاد می توانند علائم بیماری مزمن انسداد ریوی را تشدید کنند. آنتی بیوتیک ها می توانند دوره های شدید شدن بیماری مزمن انسداد ریوی را بهبود دهند اما آنان معمولا برای پیشگیری از آنان توصیه نمی شود. برخی از تحقیقات نشان داده است که برخی از داروهای آنتی بیوتیک مانند آزیترومایسین از وخیم تر شدن بیماری مزمن انسداد ریوی جلوگیری می کنند اما عوارض جانبی آن و مقاومت آنتی بیوتیکی ممکن است استفاده از آنها را محدود کند.

کنترل دوره های عود


حتی در زمان درمان شما ممکن است دچار دوره هایی شوید که علائم شما به مدت چند روز یا هفته وخیم تر می شود. به این واقعه دوره شدید حاد می گویند و ممکن است منجر به نارسایی ریوی شود اگر درمان به موقع رخ ندهد.

دوره های تشدید ممکن است توسط عفونت ریوی، آلودگی هوا یا دیگر موارد حاد کننده التهاب رخ دهد. درمان به موقع زمانی که متوجه افزایش سرفه یا تغیری در خلط خود یا اگر تنفس شما دشوار شده است، اهمیت زیادی دارد.

زمانی که تشدید رخ می دهد، شما ممکن است نیازمند داروهای اضافی (مانند آنتی بیوتیک ها و استروئید ها یا هر دو)، مکمل اکسیژن یا درمان در بیمارستان شوید. زمانی که علائم بهبود می یابند، پزشک شما می تواند با شما در مورد راه هایی برای پشگیری از آن در آینده مانند ترک سیگار، استفاده از استروئید های استشافی، برونکودیلاتورها بلند مدت یا دیگر داروها، استفاده از واکسن سرماخوردگی سالانه و در صورت ممکن دوری از آلودگی هوا صحبت کند.

تراپی ریه


پزشکان معمولا از این راه های درمانی اضافه برای افرادی که مبتلا به بیماری مزمن انسداد ریوی متوسط تا شدید هستند استفاده می کنند :

  • اکسیژن درمانی : اگر میزان کافی ایی از اکسیژن در خون شما وجود نداشته باشد، شما ممکن است نیازمند اکسیژن مکمل شوید. چندین ابزار برای رساندن اکسیژن به ریه شما وجود دارد که شامل ابزار های سبک وزن و قابل حملی است که شما می توانdد بطور روزمره از آنان استفاده کنید.
  • برنامه توانبخشی ریوی : این برنامه ها معمولا ترکیب از آموزش ها، برنامه های ورزشی و مشاوره های تغذیوی می شود. شما با چندین متخصص کار کرده که می تواند برنامه توانبخشی شما را با نیازهای شما همراه کند.

دارودرمانی


چندین دارو برای درمان علائم و عوارض بیماری مزمن انسداد ریوی وجود دارد. شما ممکن است برخی از این داروها را بصورت روزمره و برخی دیگر را در مواردی خاص مصرف کنید.

برونکودیلاتورها داروهایی هستند که معمولا بصورت دستگاه های استنشاقی یافت می شوند، آنان عضلات اطراف راه های هوای شما را آرام می کنند. این کار منجر به بهبود سرفه و تنگی نفس و بهبود تنفس شما می شود. بسته به شدت بیماری شما، شما نیازمند استفاده از برونکودیلاتورهای کوتاه مدت قبل از فعالیت فیزیکی می شوید و از برونکودیلاتورهای بلند مدت برای مصرف روزمره می شوید.

نمونه هایی از برونکودیلاتورهای کوتاه مدت شامل موارد زیر است :

  • آلبوترول
  • ایپراتروپیوم
  • لوالبوترول

نمونه های برونکودیلاتورهای بلند مدت شامل موارد زیر است :

  • آکلیدینیوم
  • آرفورموترول
  • فورموترول
  • ایندکاترول
  • تیوتروپیوم
  • سالمترول
  • امکلیدینیوم

داروهای استنشافی ترکیبی


برخی از داروها برونکودیلاتورها و کورتیکواستروئیدی استنشاقی را ترکیب می کنند. نمونه ایی از این داروهای استنشاقی ترکیبی شامل موارد زیر است :

  • فلوتیکازون و ویلانترول
  • فلوتیکازون، اومکلیدینیوم و ویلانترول
  • فورموترول و بودزوناید
  • سالمترول و فلوتیکازون

داروهای استشاقی که بیش از یک نوع برونکودیلاتورها را ترکیب می کنند نیز وجود دارد، نمونه هایی از آنان شامل موارد زیر است :

  • آکلیدینیم و فورموترول
  • آلبوترول و ایپراتروپیوم
  • فورموترول و گلیکوپیرولات
  • گلیکوپیرولات و ایندکاترول
  • اولوداترول و تیوتروپیم
  • امکلیدینیوم و ویلانترول

جراحی


جراحی گزینه ایی است برای افرادی که مبتلا به نوعی شدید از آمفزیم هستند و توسط داروها بهبود نیافته اند. گزینه های جراحی شامل موارد زیر است :

  • جراحی کاهش حجم ریه : در این جراحی، جراح شما گوه های کوچک بافت صده دیده ریه را از قسمت بالای ریه را بر می دارد. این کار موجب می شود تا فضای ریوی شما افزایش یابد تا بافت های سالم ریوی بتواند بیشتر باز شوند و دیافراگم بتواند بهتر عمل کند. در برخی از افراد این جراحی می تواند کیفیت زندگشان را بهبود دهد و منجر به افزایش عمر شود.
  • پیوند ریه : پیوند ریه ممکن است برای افرادی که دارای برخی از ویژگی های خاص هستند گزینه ایی درمانی باشد. پیوند می تواند قابلیت تنفس و فعال بودن شما را بهبود دهد. با این حال، این جراحی پیچیده حطراتی مانند پس زدن عضو دارد و شما باید تا آخر عمرتان داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف کنید.
  • بولکتومی : محیط های هوایی بزرگ (بولها) در ریه شما زمانی که دیواره کیسه های هوایی (آلوئول ها) از بین می ورند ایجاد می شوند. این بولها می تواند بسیار بزرگ شده و منجر به ایجاد مشکلات تنفسی شوند. در بولکتومی پزشکان بولها را برداشته تا جریان هوایی را بهبود دهند.

پیشگیری

پیشگیری بیماری مزمن انسدادی ریه

ترک سیگار راه اصلی پیشگیری از این بیماری است

برخلاف برخی دیگر از بیماری ها، بیماری مزمن انسدادی ریه معمولا منشا هایی مشخص و راهی برای پیشگیری دارد و همیشه راه هایی برای کاهش روند این بیماری وجود دارد. در اکثر موارد وقوع این بیماری مستقیما به سیگار کشیدن ربط داده شده است و بهترین راه پیشگیری بیماری مزمن انسدادی ریه سیگار نکشیدن یا ترک آن است.

در معرض قرار گرفتن دود ها و گرد های شیمایی ریسک فاکتور دیگری برای بیماری مزمن انسدادی ریه است. اگر شغل شما با این موارد تحریک کننده ریوی سروکار دارید، با کارفرما خود در مورد بهترین روش هایی محافظت از خود مانند استفاده از تجهیزات محافظت کننده تنفسی صحبت کنید.

چند مورد زیر می تواند به شما به پیشگیری از عوارض مرتبط با بیماری مزمن انسدادی ریه کمک کنند :

  • ترک سیگار برای کمک کردن به کاهش احتمال بیماری قلبی یا سرطان ریوی
  • واکسن سالیانه آنفولانزا و واکسن زدن های منظم برای ذات الریه پنوموکوکی برای کاهش احتمال یا پیشگیری از برخی از عفونت ها
علائم

علائم

علائم بیماری مزمن انسدادی ریه

سرفه و تنگی نفس ار علائم رایج این بیماری است

علائم بیماری مزمن انسدادی ریه معمولا تا زمانی که صدمه قابل توجهی به ریه ها رخ داده است وقوع نمی دهد و همیشه با مرور زمان شدیدتر می شوند، مخصوصا اگر در معرض قرار گرفتن دود سیگار ادامه یابد.

علائم و نشانه های بیماری مزمن انسدادی ریه ممکن است شامل موارد زیر شود :

  • تنگی نفس مخصوصا در هنگام فعالیت های فیزیکی
  • خس خس کردن
  • تنگی قفسه سینه
  • سرفه ایی مزمن که ممکن است منجر به تولید خلطی بی رنگ، سفید، زرد یا سبز رنگ شود
  • عفونت های مکرر ریوی
  • بی انرژی بودن
  • کاهش وزن غیرمنتظره (در مراحل نهایی)
  • تورم در قوزک پا یا پاها

افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه معمولا دچار دوره هایی تشدید علائم می شوند که در آن علائم آنها می تواند از علائم روزمره شدید تر شود و برای چند روز دوام آورد.

ریسک فاکتور

ریسک فاکتور ها

ریسک فاکتور های بیماری مزمن انسدادی ریه شامل موارد زیر می شود :

  • در معرض قرار گرفتن دود سیگار : رایج ترین ریسک فاکتور بیماری مزمن انسدادی ریه در معرض قرار گرفتن دود سیگار برای مدتی طولانی است. هر چی بیشتر سیگار کشیده ایید احتمال ابتلا شما افزایش میابد.
  • افراد مبتلا به آسم : آسم التهاب مزمن راه هوایی است که می تواند ریسک فاکتوری برای بیماری مزمن انسدادی ریه باشد. ترکیب آسم و سیگار کشیدن احتمال ابتلا به این عارضه را بیشتر افزایش می دهد.
  • در معرض قرار گرفتن گرد خاک و مواد شیمیایی : در معرض قرار گرفتن دود و گردهای شیمایی در محیط کاری می تواند ریه ها را تحریک و ملتهب کند.
  • در معرض قرار گرفتن دود سوخت آتش گرفته : در کشور های در حال پیشرفت، افرادی که دود سوخت آتش گرفته برای پخت و پز و حرارت که در محیطی با تهویه بد قرار دارند را استشمام می کنند، بیشتر در معرض بیماری مزمن انسدادی ریه قرار می گیرند.
  • عواملی ژنتیکی : عارضه نادر ژنتیکی کمبود آلفا-1-آنتی تریپسین منشا برخی از موارد بیماری مزمن انسدادی ریه است. دیگر عوامل ژنتیکی احتمالا باعث می شود تا افراد سیگاری بیشتر در معرض این بیماری قرار می گیرند.
ریسک فاکتور بیماری مزمن انسدادی ریه

دود سیگار رایج ترین ریسک فاکتور این بیماری است

علت ابتلا

علت ابتلا

منشا اصلی بیماری مزمن انسدادی ریه در کشور های پیشرفته سیگار کشیدن است. در کشور های در حال رشد، بیماری مزمن انسدادی ریه معمولا در افرادی رخ می دهد که در معرض دود سوخت های آتش زده یا آشپزی در محیط هایی با تهویه هوایی نادرست رخ می دهد.

فقط تعداد از افراد که بطور مزمن سیگاری هستند دچار بیماری مزمن انسدادی ریه می شوند، با این حال بسیاری از افراد سیگاری با سابقه های طولانی سیگار کشیدن ممکن است دچار عملکرد های کاهش یافته ریوی شوند. برخی از افراد سیگاری دچار عارضه های کمتر رایج ریوی میشوند.

تشخیص

تشخیص

تشخیص بیماری مزمن انسدادی ریه

آزمایش خونی خاصی برای تشخیص بیماری مزمن انسدادی ریه استفاده می شود

بیماری مزمن انسدادی ریه بطور رایج اشتباه تشخیص داده می شود. اکثر افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه ممکن است تا زمانی که این بیماری به مرحله پیشرفته رسیده است تشخیص داده نشود.

برای تشخیص این بیماری، پزشک شما علائم و نشانه های شما را بررسی، در مورد سابقه خانوادگی و پزشکی شما می پرسد و در مورد هر نوع در معرض قرار گرفتن موارد تحریک کننده ریوی مخصوصا دود سیگار می پرسد. پزشک شما ممکن است چند آزمایشت برای تشخیص عارضه شما تجویز کند.

آزمایشاتی که ممکن است تجویز شود شامل موارد زیر است :

  • آزمایشات عملکرد ریوی : این آزمایشات میزان مقدار هوایی که شما می تواند استنشاق و بازدم کنید و اینکه آیا ریه ها به خون شما اکسیژن کافی میرساند را اندازه می گیرد. در طول رایج ترین این آزمایشات به اسم اسپیرومتری شما به داخل لوله ایی بزرگ که به دستگاهی کوچک می دمید که میزان هوایی که ریه ها شما می تواند نگه دارد و اینکه به چه سرعتی میتواند هوا را از ریه خود خالی کنید متصل است.
  • رادیولوژی قفسه سینه : رادیولوژی قفسه سینه می تواند آمفزیم، که یکی از اصلی ترین عوامل بیماری مزمن انسدادی ریه است را نمایش دهد. رادیولوژی همچنین می تواند وجود دیگر مشکلات ریوی یا نارسایی قلبی را تشخیص دهد.
  • سی تی اسکن : سی تی اسکن ریه های شما می تواند به تشخیص آمفزیم و تشخیص اینکه شما برای بیماری مزمن انسدادی ریه به جراحی نیاز دارید کمک کند. سی تی اسکن همچنین برای نظارت سرطان ریه استفاده می شود.
  • تجزیه و تحلیل گازهای خون شریانی : این آزمایش خونی میزان اکسیژن رسانی به خون شما و گرفتن کربن دی‌اکسید از خون را اندازه می گیرد.
  • آزمایشات آزمایشگاهی : آزمایشات آزمایشگاهی برای تشخیص بیماری مزمن انسدادی ریه استفاده نمی شود اما برای رد کردن وجود دیگر عارضه ها استفاده می شود. برای مثال آزمایشات آزمایشگاهی ممکن است برای تشخیص عارضه ژنتکی کمبود آلفا-1-آنتی تریپسین که ممکن است منشا بیماری مزمن انسدادی ریه در برخی از افراد باشد استفاده شود. این تست زمانی که شما سابقه خانوادگی بیماری مزمن انسدادی ریه دارید یا در سن جوانتری دچار بیماری مزمن انسدادی ریه می شوید استفاده شود.
درمان

درمان

درمان علائم بیماری مزمن انسداد ریوی

جراحی در موارد شدید تنها راه درمان این بیماری است

ترک سیگار


اصلی ترین راه در هر نوع درمان بیماری مزمن انسداد ریوی ترک سیگار است. ترک سیگار می تواند منجر شود تا بیماری مزمن انسداد ریوی وخیم تر نشود و در تنفس شما مشکل ایجاد نکند. اما توقف سیگار آسان نیست و این کار ممکن است برای کسانی که قبلا سعی در ترک داشتن دشوارتر باشد.

با پزشک خود در مورد محصولات و داروهای جایگزین نیکوتین که ممکن است موثر باشند صحبت کنید. همچنین در صورت ممکن از دود سیگار دیگران دوری کنید.

استروئید های استنشاقی


داروهای کورتیکواستروئیدی استنشاقی می توانند التهاب راه های هوایی را کاهش داده و به پیشگیری از تشدیدها کمک کند. عوارض جانبی این داروها شامل کبودی، عفونت های دهانی و گرفتی صدا است. این داروهای برای افرادی که دچار تشدید های مکرر بیماری مزمن انسداد ریوی می شوند موثر است. نمونه هایی از کورتیکواستروئیدی استنشاقی شامل موارد زیر است :

  • فلوتیکازون
  • بودزوناید

استروئید های خوراکی


برای افرادی که دچار دوره هایی می شوند که بیماری مزمن انسداد ریوی آنان شدیدتر می شود، دوره ایی کوتاه (برای مثال پنج روزه) از مصرف کورتیکواستروئید های خوراکی ممکن است از وخیمتر شدن بیماری مزمن انسداد ریوی جلوگیری کند. با این حال، استفاده بلند مدت از این داروها می تواند عوارض جانبی جدی ایی مانند کاهش وزن، دیابت، پوکی استخوان، آب مروارید و افزایش احتمال عفونت داشته باشد.

مهار کننده فسفودی استراز 4


یکی از دارو هایی که برای افراد مبتلا به بیماری مزمن انسداد ریوی و برونشیت شدید تایید شده است روفلومیلاست می باشد که نوعی مهار کننده فسفودی استراز 4 است. این دارو التهاب راه های هوایی را کاهش داده و آنان را آرام می کند. عوارض جانبی این دارو شامل اسهال و کاهش وزن است.

تئوفیلین


زمانی که دیگر راه های درمانی غیرموثر بوده اند یا هزینه آن مشکلی است، تئوفیلین دارویی ارزانتر است که ممکن است به بهبود تنفس کمک کرده و از دوره های وخیم شدن بیماری مزمن انسداد ریوی پیشگیری کند. عوارض جانبی این دارو شامل حالت تهوع، سردرد، نبض قلب سریع و لرزش است، به همین دلیل آزمایشاتی برای نظارت سطوح خونی دارو انجام می شود.

آنتی بیوتیک


عفونت های تنفسی مانند برونشیت، ذات الریه و آنفولانزا حاد می توانند علائم بیماری مزمن انسداد ریوی را تشدید کنند. آنتی بیوتیک ها می توانند دوره های شدید شدن بیماری مزمن انسداد ریوی را بهبود دهند اما آنان معمولا برای پیشگیری از آنان توصیه نمی شود. برخی از تحقیقات نشان داده است که برخی از داروهای آنتی بیوتیک مانند آزیترومایسین از وخیم تر شدن بیماری مزمن انسداد ریوی جلوگیری می کنند اما عوارض جانبی آن و مقاومت آنتی بیوتیکی ممکن است استفاده از آنها را محدود کند.

کنترل دوره های عود


حتی در زمان درمان شما ممکن است دچار دوره هایی شوید که علائم شما به مدت چند روز یا هفته وخیم تر می شود. به این واقعه دوره شدید حاد می گویند و ممکن است منجر به نارسایی ریوی شود اگر درمان به موقع رخ ندهد.

دوره های تشدید ممکن است توسط عفونت ریوی، آلودگی هوا یا دیگر موارد حاد کننده التهاب رخ دهد. درمان به موقع زمانی که متوجه افزایش سرفه یا تغیری در خلط خود یا اگر تنفس شما دشوار شده است، اهمیت زیادی دارد.

زمانی که تشدید رخ می دهد، شما ممکن است نیازمند داروهای اضافی (مانند آنتی بیوتیک ها و استروئید ها یا هر دو)، مکمل اکسیژن یا درمان در بیمارستان شوید. زمانی که علائم بهبود می یابند، پزشک شما می تواند با شما در مورد راه هایی برای پشگیری از آن در آینده مانند ترک سیگار، استفاده از استروئید های استشافی، برونکودیلاتورها بلند مدت یا دیگر داروها، استفاده از واکسن سرماخوردگی سالانه و در صورت ممکن دوری از آلودگی هوا صحبت کند.

تراپی ریه


پزشکان معمولا از این راه های درمانی اضافه برای افرادی که مبتلا به بیماری مزمن انسداد ریوی متوسط تا شدید هستند استفاده می کنند :

  • اکسیژن درمانی : اگر میزان کافی ایی از اکسیژن در خون شما وجود نداشته باشد، شما ممکن است نیازمند اکسیژن مکمل شوید. چندین ابزار برای رساندن اکسیژن به ریه شما وجود دارد که شامل ابزار های سبک وزن و قابل حملی است که شما می توانdد بطور روزمره از آنان استفاده کنید.
  • برنامه توانبخشی ریوی : این برنامه ها معمولا ترکیب از آموزش ها، برنامه های ورزشی و مشاوره های تغذیوی می شود. شما با چندین متخصص کار کرده که می تواند برنامه توانبخشی شما را با نیازهای شما همراه کند.

دارودرمانی


چندین دارو برای درمان علائم و عوارض بیماری مزمن انسداد ریوی وجود دارد. شما ممکن است برخی از این داروها را بصورت روزمره و برخی دیگر را در مواردی خاص مصرف کنید.

برونکودیلاتورها داروهایی هستند که معمولا بصورت دستگاه های استنشاقی یافت می شوند، آنان عضلات اطراف راه های هوای شما را آرام می کنند. این کار منجر به بهبود سرفه و تنگی نفس و بهبود تنفس شما می شود. بسته به شدت بیماری شما، شما نیازمند استفاده از برونکودیلاتورهای کوتاه مدت قبل از فعالیت فیزیکی می شوید و از برونکودیلاتورهای بلند مدت برای مصرف روزمره می شوید.

نمونه هایی از برونکودیلاتورهای کوتاه مدت شامل موارد زیر است :

  • آلبوترول
  • ایپراتروپیوم
  • لوالبوترول

نمونه های برونکودیلاتورهای بلند مدت شامل موارد زیر است :

  • آکلیدینیوم
  • آرفورموترول
  • فورموترول
  • ایندکاترول
  • تیوتروپیوم
  • سالمترول
  • امکلیدینیوم

داروهای استنشافی ترکیبی


برخی از داروها برونکودیلاتورها و کورتیکواستروئیدی استنشاقی را ترکیب می کنند. نمونه ایی از این داروهای استنشاقی ترکیبی شامل موارد زیر است :

  • فلوتیکازون و ویلانترول
  • فلوتیکازون، اومکلیدینیوم و ویلانترول
  • فورموترول و بودزوناید
  • سالمترول و فلوتیکازون

داروهای استشاقی که بیش از یک نوع برونکودیلاتورها را ترکیب می کنند نیز وجود دارد، نمونه هایی از آنان شامل موارد زیر است :

  • آکلیدینیم و فورموترول
  • آلبوترول و ایپراتروپیوم
  • فورموترول و گلیکوپیرولات
  • گلیکوپیرولات و ایندکاترول
  • اولوداترول و تیوتروپیم
  • امکلیدینیوم و ویلانترول

جراحی


جراحی گزینه ایی است برای افرادی که مبتلا به نوعی شدید از آمفزیم هستند و توسط داروها بهبود نیافته اند. گزینه های جراحی شامل موارد زیر است :

  • جراحی کاهش حجم ریه : در این جراحی، جراح شما گوه های کوچک بافت صده دیده ریه را از قسمت بالای ریه را بر می دارد. این کار موجب می شود تا فضای ریوی شما افزایش یابد تا بافت های سالم ریوی بتواند بیشتر باز شوند و دیافراگم بتواند بهتر عمل کند. در برخی از افراد این جراحی می تواند کیفیت زندگشان را بهبود دهد و منجر به افزایش عمر شود.
  • پیوند ریه : پیوند ریه ممکن است برای افرادی که دارای برخی از ویژگی های خاص هستند گزینه ایی درمانی باشد. پیوند می تواند قابلیت تنفس و فعال بودن شما را بهبود دهد. با این حال، این جراحی پیچیده حطراتی مانند پس زدن عضو دارد و شما باید تا آخر عمرتان داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف کنید.
  • بولکتومی : محیط های هوایی بزرگ (بولها) در ریه شما زمانی که دیواره کیسه های هوایی (آلوئول ها) از بین می ورند ایجاد می شوند. این بولها می تواند بسیار بزرگ شده و منجر به ایجاد مشکلات تنفسی شوند. در بولکتومی پزشکان بولها را برداشته تا جریان هوایی را بهبود دهند.
پیشگیری

پیشگیری

پیشگیری بیماری مزمن انسدادی ریه

ترک سیگار راه اصلی پیشگیری از این بیماری است

برخلاف برخی دیگر از بیماری ها، بیماری مزمن انسدادی ریه معمولا منشا هایی مشخص و راهی برای پیشگیری دارد و همیشه راه هایی برای کاهش روند این بیماری وجود دارد. در اکثر موارد وقوع این بیماری مستقیما به سیگار کشیدن ربط داده شده است و بهترین راه پیشگیری بیماری مزمن انسدادی ریه سیگار نکشیدن یا ترک آن است.

در معرض قرار گرفتن دود ها و گرد های شیمایی ریسک فاکتور دیگری برای بیماری مزمن انسدادی ریه است. اگر شغل شما با این موارد تحریک کننده ریوی سروکار دارید، با کارفرما خود در مورد بهترین روش هایی محافظت از خود مانند استفاده از تجهیزات محافظت کننده تنفسی صحبت کنید.

چند مورد زیر می تواند به شما به پیشگیری از عوارض مرتبط با بیماری مزمن انسدادی ریه کمک کنند :

  • ترک سیگار برای کمک کردن به کاهش احتمال بیماری قلبی یا سرطان ریوی
  • واکسن سالیانه آنفولانزا و واکسن زدن های منظم برای ذات الریه پنوموکوکی برای کاهش احتمال یا پیشگیری از برخی از عفونت ها

بازدید های این مقاله

66 نفر

به این مقاله امتیاز بده !

میانگین امتیاز / 5. تعداد رای

اولین شخصی باشید که امتیاز می دهید !

به اشتراک بگذارید !

بیماری های مشابه

فهرست