نمونه برداری

نمونه برداری (بیوپسی) چیست؟

(زمان تقریبی برای خواندن : )


نمونه برداری یا همان بیوپسی (Biopsy)، جدا کردن یک تکه بسیار کوچک از بافت به منظور مطالعه آزمایشگاهی و بررسی وجود یک بیماری یا تعیین وسعت آن است. نمونه برداری همراه با بی حسی موضعی انجام می شود. بافت برداشته‌ شده معمولاً توسط متخصص آسیب‌شناسی (پاتولوژیست) زیر میکروسکوپ بررسی می‌شود، اما می‌تواند به شکل شیمیایی نیز آنالیز شود. بیوپسی روشی کم‌خطر و بدون درد و تنها راه تشخیص قطعی اکثر سرطان‌ها است.

در همه روش های بیوپسی، سوزن چندین مرتبه از لایه هایی که باید آزمایش شود عبور کرده و پزشک از سوزن برای جدا کردن نمونه‌ی بافت استفاده می کند. بیوپسی سوزنی گاهی با استفاده از سی تی اسکن، ام آر آی، ماموگرافی، و یا سونوگرافی انجام می شوند.با کمک این ابزارهای تصویربرداری پزشک، به محل نمونه برداری هدایت می شود.

نمئنه برداری با هدایت سونوگرافی

نمونه برداری مرکز تصویربرداری پزشکی دکتر قائمیان

مرکز تصویربرداری پزشکی دکتر قائمیان ارائه دهنده اکثر بیوپسی (Biopsy) یا نمونه برداری از قسمت های مختلف بدن مانند : ریه، کبد، تیروئید، پستان و … می باشد. جناب دکتر قائمیان با داشتن تخصص در اقدامات مداخله ایی (نمونه برداری بدون جراحی) همواره تلاش می کنند تا با تشخیص توده های غیرقابل لمس در اندام های مختلف بدن به ویژه پستان و تیروئید به بیماران محترم جهت شناسایی و درمان به موقع انواع سرطان کمک کنند.

بسته به نوع آزمایش تجویز شده، نمونه برداری شما در بخش سی تی اسکن و یا سونوگرافی انجام خواهد شد. برای دریافت نوبت و یا اطلاعات ببشتر از طریق سامانه نوبت و پاسخ دهی آنلاین و یا با تماس به شماره 3515-011 داخلی 2 ، 3 و 4 اقدام کنید.

آیا در مورد بیوپسی سوالی دارید؟

سوالات متداول نمونه برداری (ببوپسی)

چگونه برای این عمل آماده بشوم؟

به پزشک خود در مورد حساسیت های دارویی تان و یا اگر مشکل بند آمدن خون دارید بگویید. اطمینان حاصل کنید که پزشک کاملا در مورد داروهایی که مصرف می کنید، شامل گیاهان دارویی و مکمل ها اطلاع دارد. اگر داروهای رقیق کننده‌ی خون مصرف می کنید به پزشک بگویید (آسپیرین، هپارین، لونوکس، وارفارین، … ).

شاید لازم باشد مصرفشان را چند روز قبل از تست متوقف کنید. استفاده از هیچ دارویی را به تشخیص خودتان قطع نکنید. حتما ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

نمونه برداری ریه بیمار

نمونه برداری چه حسی دارد؟

اگر از داروی بی حسی استفاده شود، ممکن است در لحظه فرو رفتن سوزن به پوست احساس گزیدگی کنید. هنگامی که سوزن از قسمت نمونه برداری شده عبور کند ممکن است کمی فشار احساس کنید اما نباید دردی داشت باشد.

ممکن است پس از تست در محل بیوپسی (Biopsy) احساس ناراحتی داشته باشید. حتی ممکن است کبودی های ساده و محدودی مشاهده کنید که به زودی از بین می رود.

انواع بیوپسی (Biopsy)

به‌طورکلی، بیوپسی سه نوع است:

بیوپسی با سوزن: پزشک پس از بی‌حسی موضعی، نمونه‌ی کوچکی از بافت را با سوزن از بدن خارج می‌کند. که می تواند توسط سرنگ (FNA) یا سوزن بیوپسی (Core needle) انجام شود.

بیوپسی باز: پزشک پس از بی‌حسی موضعی یا بیهوشی عمومی پوست بیمار را شکافته، مقداری از بافت را خارج می‌کند.

بیوپسی کلی: در این روش، پزشک کل بافت را بر می‌دارد. این روش اغلب دربارهٔ تومورها به کار می‌رود.

بیوپسی سوزن ریز

نمونه برداری چه کاربردی دارد؟

نمونه برداری معمولا برای بررسی چندین عارضه پزشکی مانند : سرطان، بیماری های عفونی، بیماری های التهابی و بیماری های خود ایمنی بکار می رود. همچنین از آن برای بررسی سازگاری عضو قبل و بعد از عمل پیوند اعضا استفاده می شود.

بیوپسی ها تقریبا از تمامی قسمت های بدن و به دلایل مختلف بکار می رود، در قسمت زیر فهرستی از این روش ها و رایج ترین علل انجام آن ها ذکر شده:

  • بیوپسی شکمی برای بررسی سرطانی یا غیر سرطانی بودن توده در داخل شکم بکار می رود.
  • بیوپسی استخوان روشی برای یافتن عفونت و سرطان در داخل استخوان ها است.
  • نمونه برداری مغز استخوان برای تشخیص سرطان خون (لوسمی) به وسیله بررسی کردن نمونه مغز استخوان استفاده می شود.
  • دلیل استفاده از بیوپسی پستان بررسی سرطانی بودن یا نبودن توده در داخل پستان است.
  • برای تشخیص خونریزی های غیرعادی، بررسی دیواره های رحم برای ناهنجاری، و تشخیص سرطان، روش پیشنهادی می تواند نمونه برداری آندومتری (دیواره رحم) باشد.
  • بیوپسی کلیه روشی برای بررسی التهاب، نمونه گرفتن از توده های غیر عادی داخل کلیه و تشخیص نارسایی کلیه است.
  • نمونه برداری کبد برای یافتن چند عارضه کبدی مانند: هپاتیت سی، سیروز، عفونت ها و سرطان کبد بکار می رود.
  • بیوپسی ریه برای بررسی بیشتر موارد غیر عادی مشاهده شده در سی تی اسکن یا گزارش رادیوگرافی بیمار بکار می رود.
  • و …

بازدید های این مقاله

2245 نفر

به این مقاله امتیاز بده !

میانگین امتیاز / 5. تعداد رای

اولین شخصی باشید که امتیاز می دهید !

به اشتراک بگذارید !
فهرست