سونوگرافی بارداری

(زمان تقریبی برای خواندن : )

سونوگرافی بارداری نوعی تصویربرداری است که سلامت جنین درحال رشد را تست می‌کند. یک متخصص زنان یا رادیولوژیست این روش را در طول بارداری به دلایل متعدد انجام می‌دهد. در برخی از موارد از سونوگرافی برای مطمئن شدن از رشد درست جنین استفاده می‌شود. گاهی اوقات پزشک سونوگرافی را بعد از تشخیص دادن مشکلی در طول بارداری شما تجویز می‌کند.

در طول سونوگرافی امواج صوتی از شکم یا واژن شما توسط ابزاری به اسم پروب عبور می کنند. این امواج از ساختار های داخل بدن شما مانند جنین و اعضای تناسلی شما پژواک می کنند. سپس امواج صوتی به تصاویری تبدیل می شود که پزشک شما می توانند آنان را بر روی صفحه ایی مشاهده کند. این روش مانند رادیولوژی از تشعشعات برای نمایش جنین شما استفاده نمی کند.

با اینکه سونوگرافی های بارداری امن هستند شما باید فقط زمانی که آنان از لحاظ پزشکی ضروی هستند، انجام دهید. پزشک شما درباره زمانی که شما ممکن است بسته به سابقه پزشکی خود سونوگرافی بارداری انجام دهید با شما صحبت خواهد کرد.

در صورت نیاز به سونوگرافی بارداری از طریق سامانه نوبت و جواب دهی آنلاین و یا با تماس به شماره 35159-011 داخلی 4 نوبت بگیرید.

سونوگرافی بارداری چه مواردی را تشخیص میدهد؟

بیمار سونوگرافی بارداری انجام می دهد

سونوگرافی بارداری دو کار را انجام می دهد :

  • سلامت کلی، رشد و سیر تکاملی جنین را ارزیابی می کند
  • برخی از مشکلات و عارضه های پزشکی مرتبط با بارداری را تشخیص می دهد

در بیشتر بارداری ها، انجام سونوگرافی تجربه ایی مثبت هستند و پزشکان مشکلی یافت نمی کنند. با این حال، مواردی وجود دارد که پزشکان نواقص مادرزادی یا دیگر مشکلات را در بارداری پیدا می کنند.

دلایلی که پزشک شما سونوگرافی بارداری انجام می دهد شامل :

  • صحت از باردار بودن شما
  • چک کردن حاملگی خارج رحمی، حاملگی مولار، سقط جنین یا دیگر عارضه های بارداری زودهنگام
  • تعیین سن بارداری و تاریح تولد
  • چک کردن رشد، حرکات و ضربان قلب جنین
  • پیدا کردن تعداد بیشتر جنین (دو قلو و سه قلو و بیشتر)
  • معاینه اعضای لگنی مانند رحم، تخمدان ها و دهانه رحم
  • معاینه میزان مایع آمنیوتیک که دارید
  • چک کردن موقعیت جفت جنین
  • چک کردن موقعیت جنین در رحم شما
  • تشخیص مشکلات در اعضا، عضلات یا استخوان های جنین شما

سونوگرافی همچنین ابزاری مهم برای کمک به پزشکان در نظارت عارضه های مادرزادی (عارضه هایی که نوزاد با آنان به دنیا می آید) است. نظارت نوعی روش تشخیصی است که احتمال بیشتر مبتلا شدن نوزاد شما به عارضه خاص پزشکی را تشخیص می دهد. پزشک شما همچنین از سونوگرافی برای هدایت سوزن در طول برخی از روش های تشخیص در طول بارداری مانند آمنیوسنتز یا نمونه برداری از پرزهای جفتی (CVS) استفاده می کند.

سونوگرافی همچنین قسمتی از مشخصات بیوفیزیکی (BPP)، روشی که از سونوگرافی و تست غیراسترسی برای ارزیابی اینکه به کودک شما به اندازه کافی اکسیژن می رسد است.

سونوگرافی بارداری را کی باید انجام داد؟

زمانبندی اولین سونوگرافی شما بسته به پزشک شما متغیر است. برخی از افراد سونوگرافی اولیه (که به آن سونوگرافی سه ماهه اول می گویند) انجام می دهد. این روش را می توان در 7 هفتگی یا 8 هفتگی بارداری انجام داد. پزشکان از طریق واژن شما (سونوگرافی ترانس واژینال) سونوگرافی سه ماهه اول را انجام می دهند. سونوگرافی سه ماهه اول را برای چک کردن موارد زیر انجام می دهند :

  • تایید کردن بارداری شما (توسط تشخیص ضربان قلب جنین)
  • چک کردن وجود چند جنین
  • اندازه گیری جنین
  • کمک به تشخیص سن بارداری و تاریخ تولد

برخی از پزشکان اولین سونوگرافی شما را نزدیک تر به 12 هفتگی بارداری انجام می دهند.

کی میتواند جنین را در سونوگرافی دید؟

پزشکان زنان و زایمان می توانند رویان را تا شش هفتگی اول بارداری توسط سونوگرافی تشخیص دهند. رویان در اطرف 8 هفتگی بارداری به جنین تبدیل می شود.

اگر آخرین عادت ماهانه شما دقیق نیست، تشخیص زودهنگام ضربان قلب جنین ممکن است.

عکس سونوگرافی جنین

آمادگی های این روش چیست؟

آمادگی خاصی برای سونوگرافی وجود ندارد. برخی از پزشکان زنان و زایمان ممکن است از شما بخواهند تا سونوگرافی را با مثانه پر انجام دهید و قبل از آن دستشویی نروید. این کار منجر می شود تا کودک خود را بهتر در تصویر سونوگرافی ببینید.

ممکن است از شما خواسته شود تا لباس بیمارستانی بپوشید، اما پوشیدن آن معمولا در سونوگرافی های شکمی نیاز نمی شود. اگر پزشک شما قرار است سونوگرافی ترانس واژینال در سه ماهه اول انجام دهد، شما باید لباس بیمارستانی بپوشید و از کمر به پایین چیزی دیگر نپوشید.

سونوگرافی بارداری را چگونه انجام می دهند؟

ژل سونوگرافی

شما در طول این روش بر روی تخت بالشتک داری دراز می کشید. بیشتر سونوگرافی ها در اتاقی کم نور انجام می شود که باعث می شود متخصص سونوگرافی بتواند تصویر را بهتر ببیند. متخصص سونوگرافی شما مقدار کمی از ژلی از جنس آب را بر روی پوست شکم شما قرار می دهد. این ژل به پوست شما صدمه نمی زند و لباس شما را لک نمی کند، اما می تواند سرد باشد. این ژل باعث می شود امواج صوتی بطوری موثر ساتع شوند.

سپس متخصص سونوگرافی پروب دستگاه را بر روی پوست شکم شما قرار می دهد و امواج صوتی را به داخل بدن شما ساتع می کند که از ساختار های داخلی که شامل جنین شما نیز می شود پژواک می کند. امواج صوتی پژواک شده تصاویری را بر روی مانیتور ایجاد می کنند. متخصص سونوگرافی شما از این تصاویر برای انجام اندازه گیری های دقیق مانند دور و طول سر جنین استفاده می کند. متخصص ممکن است خط هایی را بر روی مانیتور بکشد یا تصویر با کلیک کردن دکمه ایی متوقف کند.

در طول سونوگرافی بارداری هیچ گونه ناخوشایندی وجود ندارد. شما ممکن است از احساس ادرار ناخوشایندی ملایمی داشته باشید. سونوگرافی معمولا بین 5 تا 10 دقیقه طول می کشد.

اگر سونوگرافی ترانس واژنینال انجام دهد، روند این روش متفاوت است بطوری که پروب دستگاه بجای شکم در داخل واژن قرار می گیرد.

بازدید های این مقاله

61 نفر

به این مقاله امتیاز بده !

میانگین امتیاز / 5. تعداد رای

اولین شخصی باشید که امتیاز می دهید !

به اشتراک بگذارید !
فهرست