(زمان تقریبی برای خواندن : )
رادیولوژی کلیه، مجرای ادراری و مثانه (KUB) ممکن است برای ارزیابی ناحیه شکمی به منظور یافتن منشا درد شکمی یا ارزیابی اعضای داخلی و ساختار های ادراری و یا سیستم گوارشی استفاده شود. احتمالا این رادیولوژی، اولین روش تشخیصی برای ارزیابی سیستم ادراری بوده است.
رادیولوژی از پرتوهای انرژی الکترومغناطیسی نامرئی استفاده می کند تا تصاویری از بافت های داخلی، استخوان ها و اعضای داخلی روی فیلم ایجاد کند. تصاویر رادیولوژی به وسیله تشعشعات خارجی از بدن و اعضای داخلی و دیگر ساختار های داخلی برای دلایل تشخیصی ایجاد می شوند. تشعشعات از بافت های بدن عبور می کنند و به صفحه ایی مخصوص نگاتیو مانند برخورد و تصویر ایجاد می کنند. در فیلم های دیجیتال و رسانه دیجیتال امروزی بیشتر از روش آنالوگ استفاده می شود.
در صورتی که نیاز به رادیولوژی کلیه، مجاری ادراری و مثانه دارید از طریق سامانه نوبت و پاسخ دهی آنلاین و یا با تماس به شماره 35159-011 داخلی 3 و 4 نوبت بگیرید.
آمادگی های این روش چیست؟
- معمولا نیازی به آمادگی خاصی مانند ناشتا بودن یا مصرف آرامبخش نیست.
- اگر باردارید یا گمان می کنید که بارداری به رادیولوژیست اطلاع دهید.
- اگر در چهار روز گذشته داروی هایی مصرف می کنید که حاوی بیسموت بوده است (مانند داروی های آرام کننده معده ) به پزشک یا رادیولوژیست خود اطلاع دهید. داروهایی که حاوی بیسموت هستند ممکن است در روند تصویربرداری اختلال ایجاد کنند.
- بر اساس سابقه پزشکی شما، ممکن است پزشک آمادگی های خاصی برای شما تجویز کند.
خطرات احتمالی این رادیولوژی چیست؟
اگر باردارید یا گمان می کنید که باردارید به پزشک خود اطلاع دهید. در معرض تشعشعات قرار گرفتن در دوران بارداری ممکن است منجر به نواقص مادرزادی شود.
ممکن است بسته به وضیعت سلامت خاص شما خطراتی دیگر وجود داشته باشد. مطمعن شوید تا هر نوع نگرانی را قبل از رادیولوژی با پزشک خود در میان بگزارید.