سی تی اسکن تمام بدن 

آخرین تغییر : ۱۴۰۳ ۱۴ام شهریور

(زمان تقریبی برای خواندن : )

سی‌تی اسکن تمام بدن معمولاً در بیمارستان‌ها یا مراکز تخصصی تصویربرداری انجام می‌شود. این روش تشخیصی دقیق با استفاده از توموگرافی کامپیوتری (سی‌تی) برای شناسایی و ارزیابی تعداد زیادی از مشکلات سلامتی بدن شما به کار می‌رود.

سی‌تی اسکن با استفاده از تشعشعاتی که از زوایای مختلف تابیده می‌شود، تصاویر مقطعی عرضی یا اسلایس‌های سه‌بعدی از بدن شما ایجاد می‌کند. این اسلایس‌ها تصاویر دقیق سه‌بعدی از ساختارهای داخلی بدن شما فراهم می‌کنند.

بیشتر سی‌تی اسکن‌های تمام بدن شامل تصاویر قفسه سینه، شکم و لگن می‌شوند و معمولاً مشکلات پنهانی که ممکن است از آن‌ها آگاه نباشید را نمایش می‌دهند. توموگرافی کامپیوتری یک ابزار پیشرفته در تشخیص سریع و دقیق بیماری‌ها و ارزیابی کامل سلامتی بدن شما محسوب می‌شود.

در صورتی که نیاز به سی تی اسکن تمام بدن دارید از طریق سامانه نوبت دهی آنلاین و یا با تماس به شماره 35159-011 داخلی 2 نوبت بگیرید.

سیتی اسکن تمام بدن

چرا باید سی تی اسکن تمام بدن انجام دهیم؟


پزشک شما ممکن است سی تی اسکن را برای دلایلی متعدد تجویز کند. از آنجایی که این روش بسیار دقیق است آنها می توانند مشکلات پزشکی را قبل از وقوع علائم تشخیص دهند.

از سی‌تی اسکن تمام بدن می‌توان برای موارد زیر استفاده کرد:

  • – تشخیص جراحت و خونریزی‌های داخلی
  •  یافتن لخته‌های خونی، تومورها و عفونت‌ها
  •  تشخیص شکستگی‌های استخوانی و التهاب عضلات
  •  ارزیابی بیماری‌های قلب، کبد و ریه‌ها
  • بررسی تأثیر داروهای استفاده‌شده برای درمان عفونت‌ها
  •  بررسی اندازه تومور
  •  تشخیص میزان موفقیت درمان سرطان
  •  به‌عنوان یک روش هدایت‌کننده برای جراحانی که قصد برنامه‌ریزی برای جراحی دارند

آمادگی های انجام سی تی اسکن تمام بدن چیست؟

آمادگی برای این کار آسان است و زمان کمی می‌برد. پزشک احتمالاً به شما می‌گوید تا چند ساعت قبل از تصویربرداری ناشتا باشید. بسته به قسمتی که پزشک می‌خواهد بررسی کند، این بازه زمانی ناشتایی می‌تواند بین دو تا شش ساعت باشد.

شما باید لباس یک بار مصرف بپوشید و هرگونه اجسامی را که ممکن است بر کیفیت تصاویر تأثیر بگذارد، مانند زیورآلات، عینک و حتی دندان‌های مصنوعی، دربیاورید.

احتمالاً به شما ماده حاجب داده می‌شود که اعضای داخلی، بافت عضلانی و عروق خونی را برجسته می‌کند، زیرا تصاویر رادیولوژی عادی آنها را با وضوح کافی نشان نمی‌دهند. بسته به قسمتی از بدن که پزشک نیاز به ارزیابی دارد، ماده حاجب ممکن است به‌صورت تزریقی یا خوراکی استفاده شود. تزریق ماده حاجب باعث می‌شود عروق خونی، کبد یا کیسه صفرا بهتر مشاهده شوند.

اگر سن شما 60 سال یا بالاتر است، ممکن است قبل از تصویربرداری، سطح کراتین شما نیز بررسی شود

سی تی اسکن تمام بدن چگونه انجام میشود؟

دستگاه سی تی اسکن

در سی‌تی اسکن، شما روی تخت دستگاه دراز می‌کشید و با حرکت آرام تخت به داخل، دستگاه تصاویر عرضی مقطعی از اعضای داخلی و بافت‌ها ایجاد می‌کند. سی‌تی اسکن تمام بدن ممکن است بین 10 دقیقه تا یک ساعت طول بکشد. یکی از عواملی که بر زمان این تصویربرداری تأثیر می‌گذارد، استفاده از ماده حاجب است. اگر از این ماده استفاده شود، زمانی برای تزریق و اثرگذاری آن لازم خواهد بود.

همانند دیگر روش‌های تصویربرداری، کیفیت تصاویر سی‌تی اسکن به ثابت ماندن شما بستگی دارد. در برخی موارد، ممکن است نیاز باشد هنگام اسکن قسمت خاصی از بدن، نفس خود را حبس کنید.

برای برخی افراد، این تصویربرداری ممکن است دشوار باشد و نیاز به اسکن‌های متعددی برای ایجاد تصاویر با کیفیت بالا وجود داشته باشد. این کار می‌تواند زمان تصویربرداری را افزایش دهد.

اگر قرار است از ماده حاجب استفاده شود، ممکن است از شما خواسته شود تا چند ساعت قبل از تصویربرداری ناشتا باشید. مصرف مایعات معمولاً مشکلی ندارد، اما در صورت ممنوعیت مصرف مایعات، پزشک دستورالعمل‌های لازم را به شما خواهد داد.

خطرات این روش چیست؟

تصویربرداری سی‌تی اسکن از میزان کمی تشعشع برای ایجاد تصاویر استفاده می‌کند. اگر به سی‌تی اسکن‌های متعددی نیاز داشته باشید، دوز تشعشعات افزایش می‌یابد که در نهایت ممکن است خطر احتمال وقوع سرطان را افزایش دهد.

با این حال، سی‌تی اسکن مزایای خود را دارد و معمولاً برای یافتن مشکلات در استخوان‌ها و مغز دقیق‌تر است.

محققان باور دارند که سی‌تی اسکن ممکن است برای افرادی که خطر بالای سرطان ریه دارند، مانند افراد سیگاری، افرادی با سابقه بلندمدت سیگار کشیدن، یا کسانی که سابقه خانوادگی سرطان ریه دارند، بسیار مؤثر باشد.

کارشناسان سلامت توصیه می‌کنند که هنگام تعیین نوع روش تصویربرداری به‌عنوان تصویربرداری روتین، مزایای سی‌تی اسکن تمام بدن را با خطرات احتمالی آن مقایسه کنید. با این حال، ام‌آر‌آی روشی امن‌تر است زیرا از تشعشعات استفاده نمی‌کند. ام‌آر‌آی می‌تواند سرطان‌های احتمالی را بهتر از سی‌تی اسکن یا سونوگرافی تشخیص دهد.

بازدید های این مقاله

22 نفر

به این مقاله امتیاز بده !

میانگین امتیاز / 5. تعداد رای

اولین شخصی باشید که امتیاز می دهید !

به اشتراک بگذارید !
فهرست