رادیولوژی اورتروگرام

(زمان تقریبی برای خواندن : )

اورتروگرام یعنی ارزیابی مجرای ادرار به وسیله تصویربرداری رادیولوژی. این روش تقریبا همیشه بر روی مردان انجام می شود. مجرای ادراری لوله ای است که از مثانه ریشه میگیرد و از پروستات و آلت تناسلی عبور می کند.

اورتروگرام معمولا به منظور کشف علت جریان اداری ضعیف انجام میشود که گمان میرود منشا آن باریک شدن مجرای ادراری باشد. رایج ترین منشا آن، باریک شدن مجرای ادراری در مردان یا بزرگ شدن خوش خیم پروستات است. اورتروگرام در بیشتر مواقع برای تشخیص دلایل باریک شدن مجرای ادراری بکار میرود که منشا آن بزرگ شدن پروستات نیست.

در صورتی که نیاز به رادیولوژی اورتروگرام دارید از طریق سامانه نوبت و پاسخ دهی آنلاین و یا با تماس به شماره 35159-011 داخلی 3 و 4 نوبت بگیرید.

رادیولوژی اورتروگرام

چرا رادیولوژی اورتروگرام تجویز می شود؟

پزشک ممکن است زمانی این رادیولوژی را برای شما تجویز کند که با جریان ضعیف ادرار مشکل دارید و پزشک گمان می کند که منشا آن بزرگ شدن پروستاتی که در مردان مسن دیده می شود نیست. ممکن است سابقه جراحت، جراحی روی پروستات، لوله گذاری مثانه یا عفونتی در گذشته داشته باشید و هر یک از این موارد میتواند منجر به باریک شدن مجرای ادراری شود.

اگر پزشک مشکوک به آسیب به مجرای ادرای شده باشد میتوان از اورتروگرام بعنوان روشی اورژانسی استفاده کرد.

اورولوژیست بصورت رایج برای بیماران اورتروگرام تجویر می کند. اگر شما مشکلات ادراری دارید پزشک عمومی ممکن است این تصویربرداری را قبل از رجوع کردن به اورولوژیست تجویز کند.

آمادگی های این تصویربرداری چیست؟

معمولا آمادگی خاصی برای اورتروگرام وجود ندارد. بهتر است عفونت های مجاری ادراری قبل از این رادیولوژی درمان شود، اما در برخی موارد میتوان این روش را در زمان درمان شما انجام داد.

بخش رادیولوژی بیمارستان یا مراکز رادیولوژی که این تصویربرداری را انجام می دهند، اطلاعات لازم در مورد هر نوع آمادگی را به شما می گویند.

رادیولوژی اورتروگرام چگونه انجام می شود؟

رادیولوژیست این تصویربرداری را برای شما توضیح می دهد. معمولا از شما خواسته می شود تا مثانه خود را خالی کنید و سپس لباس خود را با لباس بیمارستانی عوض کرده و بر روی تخت رادیولوژی دراز بکشید. پارچه هایی استریل شده بر روی قسمت پایینی بدن شما قرار داده می شود و آلت تناسلی و کشاله ران شما ضد عفونی می شود. رادیولوژیست برای این تصویربرداری از دستکش های استریل شده استفاده می کند.

اکثر رادیولوژیست ها کاتتری باریک (لوله ایی باریک از جنس پلاستیک، سیلیکون یا لاستیک) را وارد قسمت پایینی آلت تناسلی، جایی که ادرار خارج می شود قرار می دهند. تجهیزات حبابی باد می شود تا کاتتر را در جای خود نگه داشته و از جلوی خارج شدن کنتراست از ته آلت نتاسلی جلوگیری شود. اکثر افراد هنگام وارد شدن کاتتر و باد شدن تجهیزات حبابی احساس ناخوشایندی را تجربه می کنند.

مایع کنتراست به آرامی از طریق کاتتر تزریق می شود. کنتراست مایعی است که در تصویر رادیولوژی سایه ایجاد می کند. این مایع برای پر کردن مجرای اداری استفاده می شود و تصاویر از طریق دوربین رادیولوژی گرفته می شود. این تصاویر باریک بودن مجرای اداری، مکان آن و شدت ان را نشان می دهند.

این قسمت از تصویربرداری فقط باریک شدن ناحیه میانی و پایینی مجرای ادراری را نشان می دهد. گاهی این روش اطلاعات کافی را می دهد اما به هنگام خارج شدن مایع کنتراست جمع آوری تصاویر از ناحیه فوقانی مجرای ادراری ممکن می شود. این روش معمولا شامل جدا کردن کاتتر اولیه و مالاندن ژل بی حسی به داخل مجرای ادراری است که مجرای اداری را بی حسی می کند و به حرکت کاتتر به داخل مثانه کمک می کند.

بعد از اینکه کاتتر به داخل مثانه وارد می شود، مثانه شما با مایع کنتراست پر می شود. زمانی که احساس پری مثانه و ادرار کردید، کاتتر برداشته می شود. در طول این قدم در صورت نیاز تصاویری از مثانه گرفته می شود.

بازدید های این مقاله

156 نفر

به این مقاله امتیاز بده !

میانگین امتیاز / 5. تعداد رای

اولین شخصی باشید که امتیاز می دهید !

به اشتراک بگذارید !
فهرست