سن استخوانی

آخرین تغییر : ۱۴۰۳ ۲۴ام آذر

(زمان تقریبی برای خواندن : )

تعیین سن استخوان روشی است که به پزشکان در حدس زدن بلوغ سیستم استخوانی کودک کمک می کند. این روش را معمولا از طریق یک رادیولوژی از مچ دست، دست و انگشتان دست چپ انجام میشود. این روش امن و بدون درد از میزان کمی از تشعشعات استفاده می کند. تصاویر استخوان های بدست آمده از رادیولوژی با تصاویری رادیولوژی استاندارد رشد استخوان مقایسه می شود.

در صورتی که نیاز به تعیین سن استخوان دارید از طریق سامانه نوبت و پاسخ دهی آنلاین و یا با تماس به شماره 35159-011 داخلی 3 و 4 نوبت بگیرید.

تعیین سن استخوان چیست؟


استخوان‌های کودک، به‌ویژه در انگشتان و مچ دست، حاوی “نقاط رشد” یا صفحات رشدی هستند که مسئول رشد استخوان‌ها می‌باشند. این صفحات در تصاویر رادیولوژی نرم‌تر و تیره‌تر از سایر استخوان‌ها به نظر می‌رسند. با رشد کودک، صفحات رشد نازک‌تر شده و در نهایت بسته می‌شوند. پزشک می‌تواند با مقایسه تصاویر رادیولوژی استخوان‌های کودک با تصاویر استاندارد، سن استخوانی کودک را تشخیص دهد. تفاوت میان سن استخوانی کودک و سن استخوانی استاندارد ممکن است نشان‌دهنده مشکلات رشدی باشد، اما این تفاوت همیشه به معنای وجود مشکل نیست، زیرا کودکان سالم نیز ممکن است تفاوت‌هایی در تصویر سن استخوانی خود داشته باشند.

 چرا تعیین سن استخوان انجام میشود ؟


تعیین سن استخوانی می تواند سریع یا کند بودن سرعت بلوغ استخوانی کودک را نشان دهد که به پزشکان در تشخیص عارضه هایی که می تواند رشد فیزیکی را کند یا سریع کنند کمک کند. این روش معمولا توسط متخصص اطفال یا متخصصان غدد کودکان تجویز می شود

سن استخوانی را می توان در پیش بینی موارد زیر استفاده کرد :

  • دوره زمانی که کودک در آن رشد خواهد کرد
  • زمانی که بلوغ کودک شروع می شود
  • قد نهایی کودک چقدر خواهد بود

آمادگی های این روش چیست؟


رادیولوژی سن استخوانی توسط رادیولوژیست در بخش رادیولوژی بیمارستان، در یک مرکز تصویربرداری یا در مطب پزشک انجام می شود. رادیولوژی سن استخوانی نیازی به آمادگی خاصی ندارد. از کودک شما خواسته می شود تا تمامی لباس ها و زیورآلاتی که در ناحیه تصویربرداری است را دربیاوریند چراکه آنها می توانند بر روی کیفیت تصاویر تاثیر بگزارند.

تعیین سن استخوان چگونه انجام میشود ؟


این روش به فقط چند دقیقه زمان می برد و زمانی که کودک در معرض تشعشعات قرار میگیرد فقط چند ثانیه است.
از کودک شما خواسته می شود تا وارد اتاق مخصوصی شود که حاوی تخت و دستگاه رادیولوژی است که به سقف اتاق متصل است. والدین می توانند با کودک همراه باشند. اگر شما در زمانی که دستگاه در حال تصویربرداری است در اتاق بمانید از شما خواسته می شود تا روپوشی از جنس سرب بپوشید تا قسمت های مختلف بدن شما در برابر تشعشعات محافظت شود.

رادیولوژی سن استخوانی توسط رادیولوژیست در بخش رادیولوژی بیمارستان، در یک مرکز تصویربرداری یا در مطب پزشک انجام می شود. رادیولوژی سن استخوانی نیازی به آمادگی خاصی ندارد. از کودک شما خواسته می شود تا تمامی لباس ها و زیورآلاتی که در ناحیه تصویربرداری است را دربیاوریند چراکه آنها می توانند بر روی کیفیت تصاویر تاثیر بگزارند.

رادیولوژیست از کودک شما می خواد بر روی صندلی بشنید و دست چپ خود با انگشتانی باز بر روی تخت قرار دهند. روپوشی محافظ به کودک شما داده می شود. رادیولوژیست سپس به پشت دیواری یا وارد اتاق مجاور می شود و دستگاه را کنترل می کند. از کودک شما خواسته میشود تا به مدت چند ثانیه که تصویربرداری میشود ثابت بماند. ثابت ماندن در طول تصویربرداری اهمیت بالایی دارد چراکه حرکت می تواند تصاویر رادیولوژی را تار کند.

 ریسک های تعیین سن استخوان چیست ؟


بطور کلی رادیولوژی بسیار امن است. با اینکه در معرض قرار گرفتن تشعشعات خطراتی برای بدن دارد، میزان استفاده در تعیین سن استخوانی کم است و خطرناک محسوب نمی شود.

بازدید های این مقاله

1 نفر

به این مقاله امتیاز بده !

میانگین امتیاز / 5. تعداد رای

اولین شخصی باشید که امتیاز می دهید !

به اشتراک بگذارید !
فهرست