(زمان تقریبی برای خواندن : )
در رادیولوژی مچ پا، دستگاه رادیولوژی اشعه ای را به داخل مفصل مچ پا ساطع می کند. این مفصل حاوی استخوان های پا و استخوانی کوچک می شود که بین پاشنه پا و قسمت پاینی پا قرار دارد.
رادیولوژیست تصاویر رادیولوژی از مچ پا را از زوایای زیر ایجاد می کند:
- از جلو (نمای قدامی خلفی)
- از پهلو (نمای جانبی)
- از زاویه ایی خاص
این رادیولوژی معمولا زمانی که شما دراز کشیده ایید انجام می شود. شما باید برای هر تصویربرداری که انجام می شود به مدت 2 تا 3 ثانیه بی حرکت بمانید. اگر تصویر ایجاد شده تار است، ممکن است رادیولوژیست دوباره تصویربرداری کند.
چرا رادیولوژی مچ پا انجام می شود؟
رادیولوژی مچ پا می تواند به پزشکان در یافتن منشا درد، حساسیت به لمس و تورم یا ناهنجاری مفصل مچ پا کمک کند. این روش می تواند استخوان های شکسته یا در رفتگی مفصل را نمایش دهد. بعد ازگچ گرفتن استخوان شکسته رادیولوژی می تواند صحت قرار گیری درست استخوان ها و ترمیم درستشان را نشان دهد.
رادیولوژی می تواند به پزشکان در برنامه ریزی جراحی کمک کرده و به مطمعن شدن از نتیجه جراحی نیز کمک کند. این روش همچینن می تواند کیست ها، تومورها، عفونت های مرحله پیشرفته، وجود مایعات در مفصل و دیگر بیماری های استخوان مچ پا را تشخیص دهد.
بسته به نتایج رادیولوژی شما، ممکن است یک روش تصویربرداری دیگر مانند سی تی اسکن یا ام آر آی تجویز شود.
همچنین ممکن است پزشک رادیولوژی در حالت فشار تجویز کند تا از میزان سفتی رباط ها در نگه داشتن مچ پا مطمعن شود. برای انجام این روش، ممکن است پزشک یا رادیولوژیست مفصل مچ پا را در زمان ایجاد تصویر بکشد تا ببیند که آیا فشار استخوان ها را از هم جدا می کند یا نه.