(زمان تقریبی برای خواندن : )
سی تی اسکن گردن (سرویکال) یک روش تصویربرداری است که با استفاده از تشعشعات تصاویری با جزییات از ناحیه خالی گردن ایجاد میکند.
دیسک گردن یکی از دلایل اصلی درد گردن ، شانه و بازو است. دیسک های بین مهره ای ، که به عنوان یک عامل جذب کننده شوک در ستون فقرات عمل می کنند، در بین مهره های ستون فقرات قرار دارند. روش های تصویربرداری مانند سی تی اسکن ممکن است برای تأیید دیسک گردن انجام شود. تصاویر گرفته شده از ستون فقرات ممکن است به تشخیص سایش و پارگی ستون فقرات کمک کند. سی تی اسکن تجسم بهتری از آناتومی دیسک های بین مهره ای و نخاع را فراهم می نماید.
در صورتی که نیاز به تصویربرداری سی تی اسکن گردن دارید از طریق سامانه نوبت دهی آنلاین و یا با تماس به شماره 35159-011 داخلی 2 نوبت بگیرید.
سی تی اسکن گردن چگونه انجام می شود؟
شما بر روی تختی که به مرکز دستگاه سی تی اسکن حرکت می کند دراز می کشید.
زمانی که در داخل دستگاه قرار می گیرید، اشعه دستگاه به دور شما می گردد. (دستگاه های مدرن “اسپیرال” می توانند تصویربرداری را بدون توقف انجام دهند.)
دستگاه تصاویری جداگانه از این ناحیه بدن ایجاد می کند که به آن ها اسلایس گفته می شود. با در کنارهم قرار دادن این اسلایس ها میتوان تصاویر سه بعدی از گردن ایجاد کرد.
شما باید در طول تصویربرداری ثابت بمانید. تکان خوردن می تواند منجر به ایجاد تصاویری تار شود. ممکن است نیاز شود تا شما برای دوره هایی کوتاه نفس خود را حبس کنید.
این تصویربرداری بین 10 تا 15 دقیقه طول می کشد.
چرا سی تی اسکن گردن انجام می شود؟
سی تی اسکن گردن فرایندی است که با سرعت بالا با جزییات تصاویری از بدن می گیرد. از این تصویر برداری برای یافتن موارد زیر استفاده می شود:
- نقص مادرزادی در گردن کودکان
- مشکلات نخاعی زمانی که از ام آر آی نتوان استفاده کرد
- آسیب رسیدن به ناحیه بالای نخاع
- تومور و سرطان استخوان
- شکستگی استخوان
- فتق و فشردگی نخاع بین ستون فقرات
- اختلال در بهبود یا زخم بافتی پس از عمل
خطرات سی تی اسکن گردن چیست؟
خطرات سی تی اسکن گردن شامل موارد زیر است:
- قرار گرفتن در معرض تشعشعات
- واکنش آلرژیک به کنتراست
- ایجاد نقص مادرزادی در جنین اگر تصویربرداری در طول بارداری انجام شود
سی تی اسکن در مقایسه با رادیولوژِی های معمولی شما را بیشتر در معرض تشعشعات قرار می دهند. انجام تعداد زیاد رادیولوژی یا سی تی اسکن به مرور زمان ممکن است احتمال وقوع سرطان را افزایش دهد، اما این احتمال در هر تصویربرداری بسیار کم است. با پزشک خود در مورد این احتمال و اینکه خطرات این روش بیشتر است یا مزایای آن، صحبت کنید.
برخی افراد به کنتراست آلرژی دارند. اگر تا کنون به تزریق کنتراست واکنش آلرژیک داشته اید، به پزشک خود اطلاع دهید.
- رایج ترین نوع کنتراست که تزریق می شود حاوی ید است. اگر به فردی که آلرژی ید دارد این کنتراست تزریق شود، ممکن است حالت تهوع یا استفراغ، عطسه، خارش یا کهیر را تجربه کند.
- اگر قرار است این کنتراست به شما داده شود، ممکن است لازم باشد قبل از تصویربرداری آنتی هیستامین ها یا استروئید مصرف کنید.
- کلیه ها به دفع ید از بدن کمک می کنند و ممکن است لازم باشد افرادی که بیماری کلیوی دارند یا دیابتی هستند بعد از تصویربرداری مایعات بیشتری بنوشیند تا به دفع ید از بدنشان کمک شود.
در موارد نادر، ممکن است کنتراست واکنش آلرژیک مرگباری به اسم آنافیلاکسی ایجاد کند. اگر شما در طول تصویربرداری در تنفس خود مشکل دارید، باید به سرعت به کارشناس اطلاع دهید. دستگاه سی تی اسکن مجهز به اینترکام و اسپیکر است تا کارشناس بتواند در طول تصویربرداری صدای شما را بشوند.