اندوسکوپی فوقانی

(زمان تقریبی برای خواندن : )

اندوسکوپی فوقانی یک تکنیک است که پزشک برای مشاهده دیواره داخلی دستگاه گوارش فوقانی (مری، شکم و دوازدهه که قسمت اولیه روده کوچک است) از آن استفاده می کند.

از اندوسکوپی میتوان در کنار سی تی اسکن برای مشاهده (و در برخی موارد درمان عارضه ها) در پانکراس و مجرای صفراوی استفاده کرد.

این تکنیک توسط آندوسکوپ که  لوله ایی باریک و قابل انعطاف است و در انتهای خود چراغ و دوربین تصویربرداری دارد انجام می شود. این لوله از طریق دهان وارد شده و از گلو عبور کرده و داخل مری، شکم و روده کوچک می شود.

اندوسکوپی فوقانی بیمار

اندوسکوپی فوقانی چگونه انجام می شود؟

اندوسکوپی فوقانی معمولا بصورت سرپایی انجام می شود. در این روش شما به پشت یا پهلو روی تخت معاینه دراز می کشید.ممکن است دهان و حلق شما با یک اسپری، بی حس شود، یا ممکن است به شما دارویی مایع داده شود و به شما گفته شود تا آن را غرغره کنید.

ممکن است از طریق سرم به شما آرامبخش تزریق شود. در موارد نادر برای این روش شما را بیهوش می کنند. ممکن است دهانگیر داده شود تا در طول اندوسکوپی دهان شما باز بماند. اندوسکوپ سپس وارد حلق شما می شود، اما در نفس کشیدن شما اختلال ایجاد نمی کند. معمولا از طریق اندوسکوپ هوا به داخل شکم وارد می شود تا مشاهده را برای پزشک آسانتر کند.

اندوسکوپی فوقانی معمولا بین 15 تا 30 دقیقه طول می کشد، اما ممکن است بسته به نوع اندوسکوپی انجام شده بیشتر هم طول بکشد.

دلایل استفاده از این روش چیست؟

از اندوسکوپی فوقانی می تواند برای یافتن دلیل مشکلات در مری، شکم یا دوازدهه استفاده شود. بسته به علائمی که دارید (مثل: مشکل در بلع، سوزش سردل، احساس سیری زودرس یا سرفه خونی یا استفراغ خونی) ممکن است از این تصویربرداری استفاده شود. یا ممکن است از آن برای مشاهده قسمتی مشکوک در دیگر روش های تصویربرداری استفاده شود.

برخی از دلایل استفاده از اندوسکوپی فوقانی شامل:

  • معاینه رفلاکس گوارشی
  • یافتن دلیل حالت تهوع یا استفراغ مکرر و درد شکمی یا قفسه سینه
  • یافتن دلایل خونریزی
  • تشخیص التهاب، زخم معده و ضایعات های غیرعادی در مری، شکم و دوازدهه
  • یافتن دلیل مشکل در بلع
روش کار اندوسکوپی فوقانی

آمادگی های قبلی این روش چیست؟

داروی هایی که در حال مصرف کردن آنان می باشید که شامل، ویتامین های، داروهای گیاهی و مکمل ها می شود را با پزشک خود در میان بگزارید، همچنین در صورت حسایست به هر دارویی آن را به پزشک خود اطلاع دهید.

ممکن است از شما درخواست شود تا از مصرف رقیق کننده های خون  مانند آسپرین و دیگر دارو ها تا چند روز قبل از اندوسکوپی خودداری کنید. احتملا به شما گفته می شود تا چند ساعت قبل از عمل ناشتا باشید.

پزشک دستورالعمل های خاصی به شما میدهند. حتما این دستورالعمل ها را دنبال کرده و در صورت متوجه نشدن چیزی از پزشک خود بپرسید.

بازدید های این مقاله

702 نفر

به این مقاله امتیاز بده !

میانگین امتیاز / 5. تعداد رای

اولین شخصی باشید که امتیاز می دهید !

به اشتراک بگذارید !
فهرست