نمونه برداری پاراتیروئید

(زمان تقریبی برای خواندن : )

نمونه برداری پاراتیروئید یعنی جدا کردن یک تکه از غده ی پاراتیروئید به منظور آزمایش زیر میکروسکوپ. غدد پاراتیروئید دقیقا پشت غده تیروئید و در دو طرف گردن قرار گرفته اند.

خطرات اصلی که این روش به همراه دارد شامل کبودی و خونریزی در درون و اطراف غده ی تیروئید هستند.

در صورت نیاز به نمونه برداری پاراتیروئید دارید از طریق سامانه نوبت و پاسخ دهی آنلاین و یا با تماس به شماره 35159-011 داخلی 3 نوبت بگیرید.

نمونه برداری پاراتیروئید چگونه انجام می شود؟

دو غده ی پاراتیروئید در هر طرف گردن وجود دارد پس مجموعا چهار غده ی پاراتیروئید داریم. غدد پاراتیروئید با لمس دست قابل احساس نیستند.

نمونه برداری پاراتیروئید در زمانی که به هوش هستید انجام می شود.

  • پزشک شما با کمک دستگاه سونوگرافی محل قرارگیری غده ای که نگرانی ایجاد کرده است را مشخص می کند.
  • یک سوزن نازک مستقیما به سمت پاراتیروئید فرستاده می شود و یک تکه ی کوچک از غده برداشته می شود.
  • این فرایند بین 10 تا 30 دقیقه زمان می برد (اما در مرکز تصویربرداری پزشکی دکتر قائمیان، ایشان با تبحر و تجربه ی بی مثال خود در کمتر از چند دقیقه نمونه برداری را به اتمام می رسانند).

این نمونه بافت به آزمایشگاه فرستاده می شود تا زیر میکروسکوپ بررسی شود. سطح هورمون پاراتیروئید موجود در خون شما (PTH)  مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

آماده سازی برای این روش چیست؟

به پزشک خود در مورد حساسیت های دارویی تان، اگر باردار هستید، و یا اگر مشکل بند آمدن خون دارید بگویید.

اطمینان حاصل کنید که پزشک کاملا در مورد داروهایی که مصرف می کنید، شامل گیاهان دارویی و مکمل ها اطلاع دارد. اگر داروهای رقیق کننده ی خون مصرف می کنید به پزشک بگویید (اسپیرین، هپارین، لونوکس، وارفارین، … ). شاید لازم باشد مصرفشان را چند روز قبل از تست متوقف کنید. استفاده از هیچ دارویی را به تشخیص خودتان قطع نکنید. حتما ابتدا از پزشک بپرسید.

چرا نمونه برداری پاراتیروئید تجویز می شود؟

غدد پاراتیروئید هورون PTH ترشح میکنند. این هورمون سطح کلسیم بدن را تنظیم می کند. اغلب این تست به منظور پیدا کردن علت بالا بودن میزان هورمون PTH انجام می شود.

همچنین ممکن است به دلیل مشاهده ی بزرگ شدن غده ی پاراتیروئید در سونوگرافی این تست تجویز شود.

نتایج غیرعادی در این روش به چه معناست؟

این ازمایش بزرگ شدن اندازه ی غده ی تیروئید را در صورت بالا بودن میزان ترشح PTH نشان می دهد. همچنین ممکن است گفته شود سلول های نمونه ی بررسی شده غیرعادی هستند. غیرعادی بودن نتایج می تواند به این دلیل باشد:

  • وجود یک توده ی غیرسرطانی (ادنوم پاراتیروئید)
  • سرطان پاراتیروئید (مورد نادری است)
  • بزرگ شدن هر چهار غده ی پاراتیروئید بطور همزمان (هایپرپلازی پاراتیروئید)
  • اختلالی که طی آن یکی یا چند تا از غدد اندوکرین بیش از حد فعال هستند یا تشکیل تومور داده اند (نئوپلازی اندوکرین چندتایی) (در اقایان II و در بانوان I )

خطرات نمونه برداری پاراتیروئید کدامند؟

خطرات اصلی که این فرایند به همراه دارد شامل کبودی و خونریزی در درون و اطراف غده ی تیروئید هستند. اگر خونریزی شدید باشد می تواند به مسیر هوایی (نای) فشار بیاورد. در این مورد برای رفع مشکل به جراحی احتیاج است. چنین مشکلی بسیار نادر است.

برخی افراد به خاطر آسیب وارد شده به اعصابی که از کنار غدد پاراتیروئید عبور میکنند دچار گرفتگی صدا می شوند. چنین مشکلی هم بسیار به ندرت اتفاق می افتد.

بازدید های این مقاله

493 نفر

به این مقاله امتیاز بده !

میانگین امتیاز / 5. تعداد رای

اولین شخصی باشید که امتیاز می دهید !

به اشتراک بگذارید !
فهرست